Dezvoltare personala

Tuesday, July 19, 2011

Despre copii

Din scurta mea experienta de parinte incep sa impartasesc. Sa fii parinte in aste zile ciudat este.
Prima invatatura extrasa: copilul intelege ca nu conteaza ce ii spui, daca tu nu faci ceea ce spui. Parintele nu pricepe asta.
Parintele crede ca daca tipa o sa fie auzit mai bine. Fals. E auzit mai bine daca vorbeste calm, normal.
Daca copilul nu face ce ii spui, nu inseamna ca nu te-a auzit, ci inseamna ca nu te baga in seama. E diferenta. Si ca sa fii bagat in seama ca parinte o bataie e oportuna din cand in cand. O sa spuneti sa sunt comunist si ca nu stiu sa ma impun fara bataie. Aveti dreptate. Uitati-va in jur la adolescentii si copii de azi. Folositi sistemul vostru de educatie in continuare, caci eu va urez muuuuuuuulllt succes.
O ultima idee. Copilul tau e copil pina cand e declarat major. Chiar daca ramane copilul tau si dupa, nu inseamna ca mai e copil. E major, vaccinat, deci trateaza-l ca atare. DACA iti cere ajutorul, ofera-i-l! Daca nu ti-l cere, inseamna ca ceea ce ii oferi tu nu este ajutor ci SPAM. Il bazai sa invete din greselile tale, sa nu mai pateasca necazurile prin care ai trecut tu. De unde stii tu ca o sa traga aceleasi invataturi?! De unde stii ca invataturile tale sunt cele mai bune pentru el?!
Tine minte: DRUMUL SPRE IAD E PAVAT CU INTENTII BUNE!!!
THE END

No comments:

Post a Comment