Friday, June 22, 2012

Despre Bocsescu

AKA Romania. Asta daca va intrebati despre ce tara e vorba. De ce asa?
Pai.... cu ce sa incep?
Era sa incep prin a spune ca romanul de rand se gandeste doar la ziua de azi, dar am intalnit un individ care tocmai m-a contrazis. Acum asta poate fi exceptia care sa-mi confirme gandirea.
Primul motiv ar fi ca nu iti poti face planuri pe termen mediu si lung, decat daca acestea nu sunt influentate, sub nici o forma, de alti factori care nu depind de tine.
Acesti factori o sa ii numesc factori 'carpe diem'.
Factorul numarul unu: c.d. BOC+BASESCU= boxescu
Iti faci calculul ca te insori si vrei sa nu mai stai cu parintii. Fie pentru ca nu mai incapeti in acelasi pat cu totii, fie ca e prea lunga coada de asteptare la intrarea in baie etc.
Merge omul nostru linistit la banca sa-si ia un credit imobiliar (linistit pentru ca are un loc de munca sigur, la stat). Banca foarte saritoare il ajuta cu imprumutul, dupa ce completeaza o arhiva de hartii si obtine cateva cateva cateva cateva (am scris asa ca sa para mai putine) aprobari. Fericit se muta in casa lui.
Are de platit o SUMA lunara drept rata si in treizeci de ani o sa devina proprietar. Poate urmasii lui, tinand cont de speranta de viata a romanului.
Cand s-a vazut omul cu un plan de viitor bine pus la punct intervine factorul BocSescu.
Incepe campania de prasit in aparatul bugetar. Face omul nostru tot ce poate si o evita.
Boxescu loveste din nou cu oferta 2010: anularea tuturor sporurilor. Omul nostru nu mai are spor la nimic, dar nu dispera. Asteapta linistit super oferta toamnei.
BocSescu vine cu super oferta toamnei: reduceri permanente de 25%, dar nu la preturi ci la salarii.

No comments:

Post a Comment