Monday, July 18, 2011

Ganduri

'Mi-am luat ....', 'am fost acolo si acolo si mi-am luat ..... ca avea la oferta', 'o sa-mi iau ...'. 'imi fac rata si imi iau....', 'am ....'. 'Cand o sa fiu mare vreau sa AM ....'!?!?! Oameni buni, ce s-a intamplat cu 'sunt, am fost, am trait, vreau sa fiu'???
Aseara m-au calcat hotii si mi-au furat ... Ti-au furat ce? Daca nu e in minte sau in suflet ori in inima nu este al tau!!!! Sa va intre bine in cap. A avea, material vorbind, este incomplet spus. A avea pentru o perioada, e mai corect.
A avea in loc de a fi. Asta e problema de baza.
Comparatie
Un coleg de ham a luat avans bani pentru a-si face o renovare serioasa a locuintei in care traia. Suma consistenta. Toate au mers bine, mai ales la inceput cand schimbarea se vedea cu ochiul liber de la o ora la alta. Bucuria mare. Si ca orice lucru cu amplitudine mare si durata bucuriei a fost scurta. Dupa care a inceput perioada rambursarii sumei. La inceput a fost ok sa stie ca munceste pe datoria creata. Dar si inceputul are prostul obicei sa fie scurt. Si, desi pentru o vreme a fost acceptabil sa munceasca fara bani, gandurile au inceput sa roada. Nu a mai fost in regula sa munceasca pentru datorie. Cheful de munca prezent in forma anemica la inceput a disparut cu totul. A aparut intrebarea : pentru ce dracu muncesc?!
Varianta a doua ar fi fost sa faca renovarea incet, incet si cu bani putini. Ar fi muncit pentru bani, dar nu ar fi fost cu spor. Care e diferenta?
Pentru ce muncesti? Pentru o plasma noua? Dar plasma aia merge cu electricitate. Pune ceva la factura. Bun e pornita. Si acum la ce te uiti? Pai la cablu, care e cu abonament. Paranteza. Cea mai proasta investitie ever made: TELEVIZIUNEA. Te face sa te uiti la ce nu vrei; te face sa cumperi ceva ce nu-ti doresti; te face sa invidiezi niste nimeni pe care nu i-ai cunoaste fara tv si care nu ar fi de invidiat daca nu ar fi tv ul. TV ul iti spune si ce sa gandesti. Si in final platesti pentru tot. Adica muncesti mai mult pentru asta. Ca de mancat tot cu o gura mancam. De baut ... dupa burta fiecaruia. Haine .... deh, tv ul iti zice ca nu mai sunt ok alea pe care le ai. Nu mai e la moda! Sic. Plateste BOULE!
Intrebarea finala este: pentru ce?!
Pentru ce sa suporti un sef cretin?
Pentru ce sa pleci capul in fata unui cocalar cu bani?
Pentru ce sa iti lasi copilul cu straini la cresa sau la gradinita?
Pentru ce sa mananci mancare facuta de altii cine stie pe unde si cum?
Pentru ce?!

No comments:

Post a Comment