Dezvoltare personala

Tuesday, September 29, 2009

despre temperamente

Fiecare din temperamentele existente (coleric, sangvinic, melancolic, flegmatic) are calitatile si defectele aferente. Cunoasterea acestora ajuta enorm la dezvoltarea persoanei. Am sa citez din 'Personalitate plus' de Florence Littauer:
'Sangvinicul popular are nevoie sa se organizeze, dar nu sa se simta vinovat atunci cand nu poate sa-si clasifice toata viata in dosare. Melancolicul perfect are nevoie sa se relaxeze si sa fie mai agreabil, dar nu sa se simta vinovat atunci cand nu se transforma peste noapte intr-un actor de comedie. Flegmaticul linistit ar trebui sa-si intareasca motivatia si sa se mobilizeze, dar nu sa se simta vinovat atunci cand nu simte un entuziasm debordant. Colericul puternic va accepta ce este profitabil si va arunca restul fara remuscari, dar ar trebui sa-si dea seama de diferentele temperamentale si sa nu ii desconsidere pe cei care nu i se subordoneaza si nu il accepta ca lider.'
Acest fragment de sus iti poate folosi numai in momentul in care stii ce fel de temperament ai. Daca nu stii cauta teste si aflati-l. Va poate scuti de multe probleme sa stiti cum sunteti si mai ales de ce sunteti asa.

No comments:

Post a Comment