Wednesday, May 25, 2011

The hard words

Sau pe romaneste "cuvinte grele".
Zilele trecute, dupa o oarece activitate desfasurata cu succes pe parcursul unei saptamani intregi, si care a adus si ceva rezultate pozitive in cadrul firmei am avut de infruntat reactia sefului. Si cum e de asteptat in astfel de cazuri, seful revenit din oarece concediu, a apreciat si punctat ce nu s-a facut si ce trebuia facut altfel. Nu au fost prea multe de spus, iar programul de lucru era suficient de lung pentru a ajunge si de cateva aprecieri. Dar seful, ca orice sef care se respecta, a tinut toate lucrurile bune doar pentru el. Si nu numai lucrurile bune, ci si vorbele bune. Intrebare retorica: oare profitul, de altfel dumnezeul tuturor patronilor, scoate cuvinte din dictionarul lor? "Am bani!", "cumpar", "platesc" chiar tin loc de MULTUMESC?!
Problema nu este numai la nivelul sefului meu. Majoritatea sunt ca el. Nu am intalnit unul care in momentul in care te plateste pentru munca ta (fiind angajat in firma lui) sa indrazneasca sa iti spuna si un MULTUMESC.
Ca o completare.
In una din zile, unul din clienti mi s-a plans ca are o problema cu unul din produsele cumparate de la mine. Mi-a spus ca a incercat sa o remedieze cu diversi meseriasi in domeniu si ca nu a reusit, si ca urmare a venit sa-mi ceara o solutie.
M-am oferit sa il ajut, fiind deja implicat intr-o oarecare masura. Am fost la el, am vazut care era problema, am rezolvat-o si am vrut sa plec. El super incantat nu stia cu ce sa ma serveasca. I-am zis ca un MULTUMESC e de ajuns. Nu i-am mai pomenit de satisfactia personala de a fi realizat un lucru pe care alti specialisti in domeniu l-au declarat de nerezolvat. Dar, cum spuneam mai devreme, cand este vorba de a se rezuma la un MULTUMESC oamenii astia sunt handicapati. Nu reusesc. Asa ca am fost nevoit sa accept o cafea ca se simta omu' linistit si fara datorii. Asta mi-a stricat orice sentiment de satisfactie! Bineinteles ca nu o sa se mai repete gestul pe care l-am facut pentru el.
Daca vreunul dintre cei bolnavi de lipsa cuvintelor de baza citesc randurile astea, vreau sa le transmit un lucru: se zice ca la inceput a fost CUVANTUL. Nu banii. Si lumea a functionat.

No comments:

Post a Comment